Babyalarm test og anmeldelse

0

Når familien for første gang bliver større, så er en babyalarm slet ikke til at undvære. Mine knap så moderne svigerforældre, som mange gange har sagt ”sådan nogen babyalarmer er noget moderne pjat, man kan bare sætte vinduet på klem”, er endda endt med at synes det er lidt smart.

Vores børn er egentlig vokse ud af den alder hvor babyalarmen er mest værd, men det betyder til gengæld også at jeg har et hav af erfaringer med dem, og det er dem jeg vil videre give her. Jeg har til denne her artikler kigget på nogen af de babyalarmer vi har haft i hænderne i vores perioder med små børn.

Neonate BC 5800D og Neonate BC 5700D

Jeg har valgt at beskrive de 2 modeller under samme beskrivelse, og det er fordi det eneste der faktisk er forskellen på de 2 er farven og så måden de bliver ladet op på. 5800D har lade station, imens 5700D skal tilsluttes lader med et stik.

Det er kun når man spiser man gemmer det bedste til sidst, det gælder i hvert fald ikke her på siden. Neonate BC 5800D er vores favorit, og det er der egentlig flere grunde til. For det første så har den været hamrende pålidelig, og det er alligevel den aller vigtigste feature, hvis man overhovedet kan kalde det en feature, for i min bog er det en selvfølge den skal være det.

Afslapning med temperatur alarmer

Genialt med temperatur overførelse til forældreenheden, det giver på de varme sommerdage en god ide om hvor varmt der er blevet inde i barnevognen, eller på børneværelset. Omvendt er det også fedt, at man om vinteren ved hvornår man når de obligatoriske -10 grader udenfor, her kræver det jo lidt ekstra tildækning af barnevognen. Men ikke nok med at der overføres en temperatur, man kan også indstille en øvre og en nedre grænse for en alarm der indikere at der er enden for varmt eller koldt.

Batteriet slår alle rekorder

Batteriernes levetid er også en fantastisk ting ved de nye modeller fra Neonate. Vi har flere gange glemt at slukke for babyenheden i barnevognen, og der har den alligevel kunne en middagslur selvom den ikke har været slukket eller opladt i næsten 3 dage.

Når vi er ved batterierne, så skal det nævnes at den bruger genopladelige batterier, og at den skal placeres i en lade station, for at oplades. Om det er godt eller skidt ved jeg ikke, men det er lidt kønnere at have lade stationen stående, end det er at have ledningerne liggende. Det er altså lidt en smagssag.

Størrelsen er perfekt

En af de ting der gik os meget på i starten var den generelle størrelse på babyalarm, mange var så store og klodset at det krævede en enormt stor pusletaske at slæbe dem med rundt. Det er en af de ting der er virkelige fedt med modellen her. De er mindre end moderne mobiltelefoner, hvilket betyder at de passer ned alle vegne. Personligt var vi haft lagt babyalarmen under madrassen i foden enden af barnevognen.

Rækkevidde på 800m

De lover en rækkevidde på 800m, om det holder ved vi faktisk ikke. Vi har flere gange været et stykke væk fra barnevognen, men har aldrig haft et behov, der har gjort at vi er kommer længere væk end der var dækning på babyalarmen. Det smart ved rækkevidden på Neonate BC 5800D er faktisk at den selv justere sendestyrken på babyenheden når det er krævet, det betyder som også, at når det ikke er krævet er signalet ikke ret kraftigt, og der er derfor ikke ret meget stråling fra babyalarmen.

BC-8000DV Babyalarm

Vi har prøvet forskellige babyalarmer med video, og har fundet en favorit i BC 8000DV, det har vi faktisk fordi det er den eneste model hvor babyenheden er på batteri og ikke skal tilsluttes 220v når den er i brug. Den kan sagtens være tilslutte en lader så den ikke bruger batteriet, men det er ikke et krav.

Lithium batterier

Alarmen kommer med genopladelige lithium batterier, hvilket burde være standard på alle babyalarmer. Levetiden på batterierne med 1600mha er desværre ikke helt lige så godt som på 5800D og 5700D, men det er egentlig også acceptabelt når man tænker over at de skal sende modtage et live video billede.

God rækkevidde

Producenten lover 800m’s rækkevidde, det er ikke afprøvet i virkeligheden. Igen er vi der, hvor det aldrig har givet problemer at babyenheden er kommer så langt væk fra forældreenheden, at det har givet forbindelses problemer.

God billede kvalitet

Nøøj hvor kan det være svært, at sidde der og kigge på den lille i mens der soves så sødt, man kan virkelig få lyst til at gå ind og tag dem op, det duer selvfølgelig ikke. Faktum er at billedkvaliteten er rigtig god, og man har gode muligheder for at følge med i hvad der sker inden for billedet.

En svag forsinkelse af billede og lyd

En af de ting vi skulle vende os til, var at der var en svag forsinkelse af billede og lyd, hvilket i praktisk anvendelse er fuldstændig ligegyldigt. Vi snakker 0,5-1 sekund, det var bare underligt pludseligt at skulle høre sig selv med forsinkelse når man kunne høre forældreenheden fra babyenhedens placering.

Nabby babyalarm

Det er desværre en af de babyalarmer som har skuffet hos rigtig meget. De lover ellers en del rigtig fornuftige ting i deres produkt. Det fedeste ved deres koncept synes jeg faktisk er, at man kan opdatere appen og så få flere features. Desværre er forbindelsen mellem smartphone babyalarm bare så ustabil at den ikke kan bruges.

Hvis du undre dig over hvorfor vi har haft alle de babyalarmer i hænderne, så er det fordi min mand driver portalen babyalarm-test.dk, og han har derfor fået modellerne tilsendt af importører og producenter. En af de ting vi tit har snakket om i forbindelse med de mange tests er, hvorfor producenterne ikke udstyre alle modeller med genopladelige batterier. Der er ikke noget mere irriterende end, at løb tør for både batterier og strøm på de batterier man allerede havde sat i.b

Share.

About Author

Leave A Reply